Lærlingkonferansen 2017

Kvalitet i lærlingløpet

For tredje år på rad arrangerer vi lærlingkonferansen! Vi samler de gode ideene, og de praktiske eksemplene for alle som arbeider med oppfølging av lærlinger, frem til de har fått feste i arbeidslivet.

 • 20 - 21 april 2017
 • Thon Hotel Oslo Airport, Balder allé, Gardermoen, Norge
Påmelding
 • Åpning av lærlingkonferansen

  Vi har invitert kommunal og moderniseringsministeren til å åpne konferansen.

 • Slike som deg - det vil ikke gamle Norge ha?

  Den norske definisjonen av frafall er streng og har helt siden den ble skapt på 90-tallet vært rigget i yrkesfagenes disfavør. Resultatet er at en tredjedel av hvert ungdomskull betraktes som avvikere og trusler mot velferdsstatens bærekraft. Økende bekymring over stabile frafallstall på 2000-tallet er et uttrykk for at vi som samfunn, uten nødvendigvis å ønske det, blir stadig mer utålmodig med våre unge.

  Gjennom måten vi diskuterer frafall formidler vi til svært mange ungdommer at det er noe galt med dem, at de gjør oss bekymret. At slike som deg, det vil gamle Norge ikke ha. Stemmer det?

 • Interesse differensiert yrkesopplæring; relevant fagopplæring fra første dag

  Alle ønsker relevant fagopplæring, men hva betyr dette for innhold og organisering i skole og arbeidsliv? Ny forskning kaster lys over dilemmaer og utfordringer knyttet til den kommende reformen i det yrkesfaglige utdanningstilbudet fra høsten 2019.

  • 20 april

  • 13:45 - 14:15

  Norges største lærebedrift

  Forsvaret har lang tradisjon med å ta inn lærlinger, og er i dag landets største lærebedrift. Over 95 % av forsvarets lærlinger består fagprøven på første forsøk, hva er hemmeligheten? Forsvaret gir oss et glimt inn i en «militær» læretid, og presenterer de muligheter som en læretid i forsvaret gir!

 • En verneverdig læretid

  Fag defineres som små og verneverdige hvis det tegnes inntil fem lærekontrakter per år. Fagene har lange håndverkstradisjoner, og det vurderes som viktig og ta vare på de kunnskaper og ferdigheter som faget representerer. Hvordan verner vi om fagene, og om lærlingene som har valgt disse?

 • Workshop

  Hva har du fått til, som jeg ennå ikke har funnet løsningen på? Hva kan jeg, som du sikkert kunne hatt glede av? Vi lærer av hverandre, bygger nettverk og fyller verktøykassa!

 • Karriereveiledning til de som skal bli lærlinger: Skolens ansvar og muligheter

  Hvordan kan karriereveiledning forberede eleven på overgangen mellom skole og arbeidsliv? Ved hjelp av gruppeveiledning kan vi bygge elementære karriereferdigheter i samhandling med eleven.

 • Tidlig spesialisering gjennom praksisbrev

  Mye tyder på at praksisbrev har potensiale til å bli en læringsbane for teoritrøtte ungdomsskoleelever med praktiske yrkespreferanser. Praksisbrev vil dermed kunne være et viktig bidra til å forebygge frafall i videregående opplæring. Kjell Bjarne Dahl forteller oss hvordan.

 • Samarbeid med næringslivet gir bedre og mer relevant skole.

  I fremtiden kan havbruksnæringens drømmearbeidstaker være en matros med fagbrev! Ytre Namdal videregående skole sender elevene sine ut på havet, der blir de godt mottatt av en bransje i vekst. Sammen skaper skole og næringsliv attraktive utdanningstilbud, som holder følge med bedriftenes utvikling og behov.

 • Norges viktigste landslag

  Kan konkurranseinstinkt stimulere interessen og kvaliteten på norsk yrkesutdanning? Og hva gjør pallplasseringer i EM og VM med yrkesfagets status? WorldSkills Norway gir oss svaret. Den ideelle organisasjonen arrangerer norgesmesterskap for yrkesfag hvert andre år. De aller dyktigste av lærlingene sendes videre til EM og VM. Norges beste rørleggerlærling i 2016, Sander H Waage, er med for å dele sine erfaringer!

  • 21 april

  • 13:10 - 13:30

  Den viktigste stemmen

  Hva er det som får lærlingen til å trives? Hvem og hva kan inspirere, engasjere og motivere en lærling? Lærlingens egne perspektiver på suksessfaktorer står i fokus, og det er lærlingene selv som formidler!

 • Hvordan gjøre arbeidsfolk av pøbler?

  Er det håp for pøbler i arbeidslivet? Hva skal til for å lykkes, når utgangspunktet ikke taler til lærlingens fordel? Eddi Eidsvåg har sin helt egen oppskrift på pøbelsuksess, og vil på sitt særs ærlige og engasjerte vis dele den med oss.

6ABtBErm

Prosjektleder og konferansier for konferansen er Anne-Holm Nordhagen. Hun har mastergrad i karriereveiledning og arbeider til daglig som veileder på Røyken VGS.

Velkommen til en konferanse som utfordrer, informerer og gir viktige verktøy til bruk i praksis.

 

 

 

Andre relevante konferanser:

Karriereveiledningskonferansen 2017

1396117286career

En konferanse for alle som veileder mennesker i utvikling, både i skole, nav og attføringsbransjer.

Ler mer

 • Kategorier

 • Priser (alle priser er eks.mva)
  Deltakeravgift før 15.januar2400,-
  Deltakeravgift etter 15. jan3000,-
  Velg enten, Alternativ 1: Obligatorisk dagpakke kommer i tillegg til konferanseprisen:Dagpakke begge dager, pr.person kr. 1133,-
  eller, Alternativ 2: Ønsker du overnatting, samt å delta på konferansemiddag?inkluderer overnatting, middag og dagpakker begge dager Kr. 2325,-
  Ønsker du å overnatte fra dagen før konferansen, kan dette bestilles mot et tillegg på kr. 990
  alle priser er eks. mva