«Alt det jeg er»

En tverrfaglig konferanse om forebygging av vold og seksuelle overgrep, basert på dokumentarfilmen om Emilie «Alt det jeg er».

«Alt det jeg er» er en fortelling om vold og seksuelle overgrep, om langtidsvirkningene, om det tverrfaglige samarbeidet rundt en jente – og om den vonde stillheten. Det er også fortellingen om en usedvanlig jente, om en ny start, en modig familie, om mennesker i et system som gjerne vil hjelpe, og om håpet som ligger i fremtiden. Filmteamet har fulgt Emilie og hennes familie tett i to år og har laget et usminket bilde av hvordan hverdagen deres er. Konferansen, filmen og det videre prosjektet henvender seg til fagpersoner i skole, helse og andre som arbeider med barn og unge. Målsettingen er å bli i stand til å avdekke forhold tidligere, samt øke kompetansen om hvordan man møter vold og overgrep.

 • 21 - 22 oktober 2019
 • Clarion Hotel & Congress Gardermoen
Påmelding
 • Åpning av konferansen

  Vi har invitert Håvard Tjora, lærer, forfatter og foredragsholder til å åpne konferansen. Tjora er kjent gjennom tv-serien «Blanke ark», der han hjalp skoletapere på rett kjøl. Han har utgitt flere bøker om barn og skole.

 • Alt det jeg er

  – Jeg ønsket å være en stemme for andre unge, og en wake-up call for voksne slik at de kan forstå hva som faktisk kan skje. Dokumentarfilmskaper Tone Grøttjord-Glenne og hovedmedvirkende Emilie forteller om samarbeidet rundt filmen «Alt det jeg er».

  • 21 oktober

  • 11:15 - 13:00

  Dokumentarfilmen «Alt det jeg er»

  Vi holder en eksklusiv førvisning av dokumentarfilmen «Alt det jeg er». Etterpå blir det en samtale med dokumentarfilmskaper Tone sammen med hovedmedvirkende Emilie.

  • 21 oktober

  • 13:00 - 14:00

  Konferanselunsj

 • Avdekking av seksuelle overgrep - samarbeidet mellom skolen og Statens barnehus

  Hvordan fungerer samarbeidet mellom skolesystemet og teamet til Statens Barnehus? Astrid Johanne Pettersen, daglig leder i Statens Barnehus i Oslo forklarer hvordan de arbeider for å avdekke overgrep, og om hvordan de samarbeider med skolen ved bekymring, avhør og tiden etterpå.

 • Hvordan snakke med barn om traumer?

  Jon Håkon Schultz er forfatter, og professor i pedagogisk psykologi ved Universitetet i Tromsø. Han har forsket på kriser og traumer hos barn i en årrekke. Anna Bitsch er forsker og feminist, og har arbeidet med menneskerettigheter, kjønn og seksuell vold i en årrekke. De presentere deres seneste arbeid og møtes til samtale etterpå. Samtalen modereres av møteleder Kristin Oudmayer.

  • 21 oktober

  • 19:30 - 22:00

  Konferansemiddag

  Dag 2

 • Let's talk about sex

  Seksualitetsundervisning kan være viktig i arbeidet med å forebygge og avdekke overgrep. Emilie skjønte at hun ble utsatt for seksuelle overgrep da hun hadde seksualitetsundervisning i sjette klasse. Marianne er spesialist i å undervise lærere i hvordan de kan gjennomføre seksualitetsundervisning i praksis. Hun deler sine viktigste erfaringer hos oss.

  • 22 oktober

  • 10:15 - 10:30

  Den vonde tvilen

  Emilies barneskolelærer, hadde ikke kunnskapen hun trengte for å forstå hva Emilie ble utsatt for hjemme. Nå har hun bidratt med sin historie til e-læringsverktøyet Educational Storytelling, for at andre lærere skal kunne dra nytte av hennes erfaringer. – Vi hadde et veldig godt nettverk rundt henne følte vi, med tett oppfølging av spes.ped leder og helsesøster og foreldere, så det var veldig overaskende da det kom fram. Vi la alt på kontoen for lærervansker. Hør hennes ærlige berettelse fra skolehverdagen i Educational Storytelling.

 • Hva kan lærerne lære?

  Rona Eriksen Andersgaard fra Støttesenter mot incest og seksuelle overgrep har gjennom en rekke skolebesøk mange års erfaring i å snakke om seksuelle overgrep. Hun har møtt mange lærere med samme vanskelige erfaringer som Emilies lærere. Hun deler sin ekspertise rundt hva som må til for å endre lærerens mulighet til å se, tro og handle.

 • Kommunens handlingsplan i arbeid mot vold og seksuelle overgrep

  Camilla Nymoen fra NKVTS presenterer resultater fra rapporten om kommunale handlingsplaner mot vold i nære relasjoner. NKVTS undersøkte kommunenes bruk og nytte av handlingsplanene om vold i nære relasjoner og om hvordan de gikk frem for å lage planene. Camilla legger frem hva som er grunnen til at noen kommuner ikke har utarbeidet handlingsplaner og om hva som trengs for å lage en plan.

 • Hvordan har Frogn Kommune har fulgt opp sin handlingsplan?

  Frogn Kommune skrev sin handlingsplan for vold og seksuelle overgrep i 2017. De har i sitt arbeid blant annet deltatt som pilotkommune for Alt det jeg er. Vi har invitert Enhetsleder for psykososialt arbeid, Anne Irene Bollestad, til å dele erfaringer fra pilotprosjektet.

 • Drøbak Montessori - erfaringer som pilotskole

  Drøbak Montessori er en av tre skoler i Frogn Kommune som har deltatt som pilotskoler for «Alt det jeg er». Lærer Borge Bringsværd deler sine erfaringer fra pilotprosjektet.

 • Avslutning av konferansen

  Tone Gjøttjord-Glenne og Kristin Oudmayer oppsummerer konferansen. Hvilke erfaringer har vi gjort oss i løpet av disse to dagene? Hva kan vi ta med oss videre? Hvordan kan et prosjekt som dette følges opp? Åpen dialog med publikum.

Informasjon

Målgruppe:
For lærere, barnehage og SFO-ansatte og kommunale ledere med ansvar for barnevern, helse eller utdanning

Overnatting fra dagen før:
Du kan bestille med ekstra overnatting fra dagen før konferansen dersom reisen din krever dette.

Grupperabatt:
Er dere fem eller flere kan dere ta kontakt med oss for grupperabatt.

Konferansier:
Kristin Oudmayer, Fagansvarlig for oppvekst og inkludering, Unicef Norge

Læringsverktøy:
Basert på filmen er det laget et nytt e-læringsverktøy for lærere som taes i bruk av kommuner over hele landet. Fagfolkene og partnere i det omfattende prosjektet gir en utfyllende «live» opptreden av verktøyet på konferansen. Konferansen er aktuel for kommunale ledere og for voksene som jobber med barn og unge. (lærere, barnehager, NAV, osv. Målsettingen er å bli i stand til å avdekke forhold tidligere, samt øke kompetansen om hvordan man møter vold og overgrep.

Samarbeidspartnere:

Filmproduksjonsselskapet
Sant & Usant

 

 

 • Priser
   eks. mvainkl. mva.
  Deltakeravgift ved påmelding før 20. juli:kr. 1980kr. 2475
  Deltakeravgift ved påmelding etter 20. juli:kr. 2500kr. 3125
  I tillegg man velge mellom en av dagpakkene:
  Dagpakke uten overnatting, pris begge dager:kr. 1175kr. 1375
  Dagpakke med overnatting og konferansemiddag:kr. 2545kr. 2995
  Trenger du overnatting dagen før konferansen:
  Tilknytningsdøgn:kr. 880kr. 995