Psykisk helse i barnehagen

Med fokus på barns psykiske helse og på inkludering

 • 06 - 07 mai 2019
 • Thon Hotel Oslo Airport, Balder allé, Gardermoen, Norge
Påmelding
 • Slik fremmer vi barn og unges psykiske helse og forebygger dermed psykiske lidelser:

  Professor i helsepsykologi Arne Holte har med seg konkrete verktøy som kan brukes for å fremme barn og ungdommers psykiske helse. Det er særlig tre stikkord han legger vekt på: Barnehagene! Barnehagene! Barnehagene!  Holte er blant landets fremste på sitt felt, og leverer alltid tankevekkende, underholdende og lærerike foredrag.

 • Ser du tegnene på overgrep og omsorgssvikt?

  Knut er fire år og går i barnehagen. Han var tidligere blid og glad, men er nå tilbaketrukket, og har begynt å tisse på seg daglig. Som barnehagelærer er du urolig over adferdsendringen. Kan det være tegn på overgrep og omsorgssvikt? Hva er tegnene du skal se etter?

  • 06 mai

  • 13:00 - 14:00

  Barnehagekonferansens lunsj

 • Du kan være den ene

  Én som bryr seg kan være nok. Mange barn og unge strever av ulike årsaker i hverdagen, uten at voksne virker å vite om det eller bry seg. Sannheten er at mange av oss både ser- og iblant kjenner på en urolig magefølelse når vi møter det søkende blikket til det stille barnet som alltid går alene, eller urokråka som virker å gjøre hva som helst for å få en voksens oppmerksomhet. Vi registrerer det og synes det er synd. Likevel trekker vi på skuldrene og tenker at det ikke er noe vi kan gjøre. Det kan være fordi vi er redde for å blande oss for mye, eller fordi vi rett og slett ikke vet hvor lite som skal til for å utgjøre en stor forskjell.

 • Hvorfor orker hun ikke gi meg en klem?

  Barnehageansatte kan møte foreldre som er livstruende syke. Ved hjelp av de riktige ordene og handlingene kan de ansatte hjelpe barnet deres gjennom en tung tid. Men hvordan gjør de best dette?

 • Tidlig innsats for de utsatte

  Tidlige atferdsproblemer hos barn er en av de viktigste årsakene til senere psykiske vansker, frafall i skolen, kriminalitet og marginalisering på arbeidsmarkedet. Forsker Truls Tømmerås vil snakke om barns psykiske helse og om forebygging, med utgangspunkt i TIBIR, og med barnehagen som forebyggende arena.

 • Samarbeid på tvers - alle vil, men...

  Hva skjer når lærere i barnehagen, grunnskolen og videregående opplæring inviteres sammen for å dele praksis, kunnskaper og erfaringer fra opplæring av barn og unge gjennom hele opplæringsløpet? Pilotprosjekt for utprøving av profesjonsnettverk. Tønsberg, Nøtterøy og Re kommune rekrutterte lærere til tre profesjonsnettverk.

 • Middagsunderholdning: De Ubrukelige

  Psykolog Christine Henriksen og lege Hallvard Høiberg har i fellesskap formet duoen De Ubrukelige, tuftet på gjensidig havari og hytting med neven. De har blitt sammenliknet med størrelser som Edith Piaf og Jacques Brel, og skaper latter og undring fra scenen med sine fortellende tekster, energiske arrangementer og overraskende vendinger. På vei opp fra undergrunnen går denne duoen en ubrukelig framtid i møte. Som oppvarming til flere gode samtaler rundt middagsbordet bør De Ubrukelige gi rom for mange diskusjoner.

  NB: Middag kl. 19:30 – Baren åpner kl. 19:00

  Dag 2